شماره گیری با خط تلفن شهری
خط تلفن : خط تلفن در زمانی که کسی زنگ نزده و گوشی گذاشته شده یک ولتاژدی سی پنجاه ولت روی آن هست هیچ گونه بوق یا سیگنال ac دیگه ای روی اون نیست . وقتی که گوشی برداشته میشود یک بار اهمی روی تلفن قرار میگره . اینجاست که مخابرات متوجه میشه که خط مشترک در حال استفاده هست . به همین خاطر یک سیگنال سینوسی با فرکانسی حدود 425 هرتز روی خط ارسال میشه. که اگر مدتی بدون استفاده بمونه یعنی اگر مدتی سیگنال دی تی ام افی به شبکه ارسال نشه به بوق اشغال تبدیل میشه .
باید توجه داشت هنگامی که خط تلفن را به مدار ای سی MT8870 متصل می کنیم گین مورد نظر تنظیم بشه . اگر گین خیلی زیاد باشد ممکن است نویز ها به شدت تقویت بشن . و هر چند سیگنال های دی تی ام اف ورودی نیز به شدت تقویت میشن اما نویز های کوچک وردی به دلیل تقویت بیش از حد شکل سیگنال را خراب می کنه و ممکنه به درستی آشکار نشه . برای رهایی از مشکلات مقاومت ها بهتره موقعی که می خوایم سیگنال تلفن را به مدار آشکار ساز دی تی ام اف بدیم یک مقاومت بار حدود 330 اهم یا 470 اهم ابتدا به تلفن اضاف کنیم تا خط تلفن از دید مدار شبیه یک منبع ولتاژ ایده ال با مقاومت داخلی ( مقاومت تونن) داخلی کم اهم دیده بشه . حال با خیال راحت مقادیر مقاومت وردی معکوس کننده و مقاومت فیدبک از گین سلکت رو انتخاب می کنیم که مقادیر اونها باید در مقایسه با چهار صد و هفتاد اهم خیلی زیاد باشد . مثلا دو تا صد کیلو گین مدار را یک می کنه .
هنگام شماره گیری در حالت پالس در هر پالس بار چهار صد اهمی از روی مدار برداشته و گذاشته میشه. یعنی حالت پایدار مدار طوری هست که بار روی خط تلفن وجود داره . پس اگر فرض کنیم یک مقاومت کوچک رو به تلفن وصل کنیم . و حالا یک بار سریع اونو قطع و وصل کنیم ، دقت کنید قطع و وصل نه وصل و قطع ، این یک پالس به منزله فرستادن عدد یک هست . می تونیم دو یا تعداد بیشتری پالس رو به صورت دستی بفرستیم . البته این کار دستی کمی سخت هست. بهمین خاطر ما اگر تلفنی مثلا صفر آن قطع هست براحتی می تونیم صفر اونو دستی ارسال کرده(ده پالس)و بقیه شماره ها رو با تلفن بگیریم . یا مثلا بعضی تلفن عمومی ها که مثلا عدد سه کا ر نمی کنه میتونیم با فشار دادن شاسی با
سرعت و نظم خاصی بعد از سه بار عدد سه رو شماره گیری کنیم. اگر در قطع کردن بار بیش از حد تعلل کنیم مثل اینه که گوشی رو قطع کردیم . و باید دوباره شماره گیری کنیم.
قسمت سخت افزار ، یک مدار ترانزیستور که کلکتور ان با یک مقاومت 330 اهمی به قسمت مثبت خط متصل شده است.
کد:
void sendnum(unsigned char evaluate)
{
unsigned char s=0;
junction=1;
delay_ms(300);
s=0;
for(s=0;s<evaluate;s++)
{
junction=0;
delay_ms(60);
junction=1;
delay_ms(40);
}
}
——————
junction=1;
delay_ms(1000);
i=0;end=0;
for(i=0;end==0;i++)
{
if(numphon[i]==0x0c)end=1;
if(end==0) sendnum(numphon[i]);
}
برنامه دستگاه چیزی حدود 2500 خط برنامه نویسی به زبان c بوده که برا mega8 نوشته شده.
نحوه ساخت و تولید یه سیگنال پالس جهت شماره گیری به روش پالسی:
همون طور که قبلا توضیح دادم فرکانس و دیوتی سایکل پالسها برای ارسال هر عدد از شماره ثابت هست و چیزی که در شماره ها متفاوت هست تعداد این پالسها هستند مثلا برای ارسال عدد 1 این پالس یک بار ارسال میشه ، برای ارسال شماره ی 0 این پالس 10 مرتبه ارسال میشه و برای مثلا عدد 9 ، 9 مرتبه ارسال میشه.
ساخت پالس در عمل به این صورت هست که یه مقامت در حد 390 اهم با یه ترانزیستور زوج دارلینگتون مثل TIP122(دلیل انتخاب فقط و فقط به خاطر تحمل ولتاژ کلکتور امیتر بالا میباشد) به خط تلفن متصل میشه و متناسب با زمانهایی که الان میگم خط رو قطع و وصل میکنه.
در شکل زیر یه نمونه از پالس ارسالی رو نشون دادم :

همون طور که از شکل بالا مشخصه برای ارسال هر شماره ابتدا باید به خط تلفن ، بار 390 اهمی به مدت 300 میلی ثانیه اعمال بشه بعد از اون به مدت 60 میلی بار برداشته و سپس به مدت40 میلی دوباره بار اعمال بشه .
این کار برای ارسال شماره ی 1 بود اگه بخوایم شماره های دیگه ای رو ارسال کنیم باید دقت کنید که اون تاخیر 300 میلی ثابت هست و متناسب با شماره اون پالسای بعدی( 60 و 40 میلی) اضافه میشه.
اینم شماتیک Schematic :
تو عکس ترانزیستور مشخصه.

کنترل-لوازم-برقی-توسط-موبایل
بازدیدها: 30